Ptáte se jak udělat jednoduše průhledné pozadí u vašeho obrázku nebo fotografie? Potřebujete odstranit pozadí z obrázku a to bez znalosti Photoshopu a dalších složitých grafických programů? Hledáte účinný nástroj, který je zdarma? V dnešním článku vám poradím šikovný online nástroj s názvem Remove Image Background (Remove.bg), který sám pravidelně používám.

Remove Image Background aplikace

Online aplikace Remove Image Background

Stačí přejít na adresu https://www.remove.bg/upload Zde vás nečeká žádné složité nastavování. Jen nahrajete obrázek, u kterého požadujete odstranit pozadí tlačítkem „Upload image“ a máte hotovo. Na výběr máte nahrát z disku nebo z URL adresy, přesunutí obrázku do okna nebo můžete využít pro vložení i klasickou klávesovou zkratku CTRL + V. Nezáleží jestli vaše fotka obsahuje bílé pozadí nebo barevné. S tím vším si Remove Image Background jednoduše poradí. Po té již stačí výsledný soubor s průhledným pozadím stáhnout do vašeho PC. Případně je možné přímo v aplikaci přidat předpřipravené pozadí nebo i nahrát jiné.

Remove Image Background ukazka odstraneni pozadi

Ukázka odstraněného pozadí u online aplikace Remove Image Background

Program funguje zdarma a bez omezení. Jen v případě, že byste potřebovali výsledný soubor ve velmi vysokém rozlišení je třeba za úpravu zaplatit. Ale to ve většině případech nebude problém a verze zdarma vám bude plně stačit pro odstranění pozadí u standardního loga nebo favicony, kterou využijete u webu a podobně.

Aplikaci je možné propojit pomocí API, případně je možné využít i nějaký plugin, například do WordPressu u WooCommerce.

remove.bg pro Windows Mac nebo LinuxJe možné v programu Remove Image Background odstranit pozadí hromadně u více fotek najednou?

Ano, možné to je, ale bohužel už ne online. Stačí si stáhnout do počítače program remove.bg pro Windows, Mac nebo Linux zde. S touto aplikací můžete přímo na vašem PC odstraňovat pozadí u více fotografií naráz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 500 Kč
Zobrazit formulář pro nákup