Na e-mail mi přišel newsletter z PlaCly. Většinou se jedná o nabídku kreditu zdarma k dobití určité částky, čemuž nevěnuji pozornost. Vždy ale e-mail prolétnu očima a tentokrát mě zaujalo, co se pak psalo dále:

„Nakoupili jste články mimo PlaClu a web Vaše články smazal? Pošlete nám fakturu na jejich nákup a adresy těchto článků. Buď za vás vyřídíme opětovné nasazení článků, nebo Vám poskytneme kredit v plné výši na nákup zcela nových článků na jiném webu. Vztahuje se na objednávky dva roky zpětně, takže až na ty z 1.9.2021.“

zdroj: Newsletter PlaCla z 20. 9. 2023

Přišli jste o články na externím webu?

Jak můžete číst výše, tak PlaCla má velmi zajímavou nabídku. Poměrně často se stává, že články, které u někoho objednáte a mají být umístěné na webu, tak po pár měsících či letech již nefungují. Mě se to také již stalo. Samozřejmě nikdo nečeká, že se s webem nic nepřihodí nebo nedojde k jeho prodeji. Ale minimálně dva roky by měla být ochranná lhůta (podobně jako záruka), kdy majitel by měl ručit, že články na webu budou.

V případě, že web prodá, měl by ho předat s těmito závazky a kupujícího s tím seznámit i by to mělo být specifikováno v kupní smlouvě. V těchto případech, co jsem řešil já, web buďto zcela zanikl a původního provozovatele to nezajímalo a nebo byl web prodán a nový majitel články nebo odkazy smazal a bylo mu to jedno. Je to nemilé, ale bohužel se to stává.

PlaCla uvodni strana

Řešením jsou nové články zcela zdarma

PlaCla vám nabízí, že pokud o články na jakémkoliv webu přijdete, vyřídí kontakt s majitelem webu a pokusí se sjednat nápravu za vás. Někdy se samozřejmě může jednat o větší technický problém na webu, který po urgencích majitel webu vyřeší a je vše v pořádku.

V opačném případě nabízí PlaCla kredit zdarma v hodnotě ceny zaplacených článků. Jediné co je třeba splnit je zaslat jim fakturu se seznamem objednaných článků. Platí to až dva roky zpětně, to znamená na ty napsané od 1. 9. 2021. To si myslím, že je velkorysá nabídka.

Pokud ještě nepoužíváte PlaClu, zaregistrujte se do ní kliknutím zde a požádejte podporu přes kontaktní formulář nebo chat o pomoc.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 500 Kč
Zobrazit formulář pro nákup