KUPčlánek-logoKupČlánek.cz je nový systém, který umožňuje a zprostředkovává prodej placených článků. Systém je navíc doplněn databází copywriterů a překladatelů.

Autor a vize KupČlánku

Autorem projektu www.KupČlánek.cz je pan Jan Kalianko, který chce nabídnout kvalitní služby v oblasti „PayPerPost“ systémů, než nabízí současné obdobné systémy v ČR. Postupem času chce případné inzerenty a blogery KupČlánku rozšířit i na Slovensko. V sekci Slovensky píšících blogů je registrováno zatím jen 19 blogů. Dokonce i jeden anglický.

Pár slov ke KupČlánku

Velkým plus v hodnocení tohoto systému je určitě otevřenost a serióznost se kterou se KupČlánek navenek prezentuje. Hned na úvodní stránce webu můžete vidět, kolik webů je v systému zapojeno, přesné zaměření jednotlivých registrovaných blogů, kolik bylo zrealizováno a publikováno článků…atd. V době psaní tohoto článku je v systému zapojeno 403 stránek a celkem bylo napsáno a publikovano 131 článků. To není mnoho, ale vzhledem k tomu, že se jedná o začínající projekt, který je v běhu teprve pár měsíců, musíme být k těmto číslům tolerantní.

KUPčlánek-statistiky

Platba a vyplácení peněz

Co zajíma asi každého případného uživatele je finanční stránka systému. Zde vás systém potěší nízkými nároky na vaši peněženku a to jak v pozici inzerenta, tak blogera. U inzerenta je stanovena minimální nabitá částka na pouhých 200 Kč. A v případě blogera není u výplaty peněz žádné omezení, můžete si tedy vyplatit jakoukoliv částku. Jen je zde drobný poplatek při výplatě pod 500 Kč, kdy si KupČlánek účtuje manipulační poplatek ve výši 10 Kč, což je i logické.

Zvědavost mi nedala a v rámci testování tohoto systému jsem si 150 Kč za jeden napsaný článek nechal vyplatit. Během několika minut přišla faktura a hned druhý den jsem měl peníze na účtu. Takto by to mělo u obdobných služeb fungovat a doufám, že tato platební morálka vydrží KupČlánku i nadále…

Z pohledu inzerenta

Z pohledu inzerenta máte v PayPerPost systému KupČlánek mnoho možností. Můžete buďto oslovit přímo konkrétní web, který vás zaujme a který si podle vašich kritérií vyberete (téma, hodnocení ranku, koncovka domény, rozsah, jazyk), nebo můžete zadat obecnou zakázku podle vašich definovaných pravidel, kdy se vám budou blogeři s nabídkama ozývat a vy si z nich sami budete vybírat.

V systému můžete zadat tuto poptávku:

  • PR článek – napsání a umístěním na web
  • PR článek – jen umístění na web
  • Napsání článku, nebo recenze (bez umístění na web)
  • Překlad

Z pohledu blogera

KUPčlánek-poptávky

Jako bloger vidíte všechny zakázky, které jsou k dispozici a splňují kritéria pro vaše blogy v systému. Všechny blogy procházejí systémem schvalování a rozdělují se na blogy, magazíny, PR weby, agregátory a jiné.

Důležitá poznámka a upozornění pro vás, že všechny změny, které u svého webu v systému KupČlánek uděláte (změna titulku, popisu, ceny atd.) se projeví tak, že váš blog bude muset znovu projít schvalovacím procesem.

Provizní systém

Pokud máte své weby a chcete na nich vydělávat, můžete na ně rozmístit reklamní bannery, které stáhnete přímo po přihlášení v administraci KupČlánku. Provizní systém je nastaven na dva módy a to na TURBO a KLASIK. Dobře tuto možnost zvažte, později se tato volba již nedá změnit. Hlavní rozdíl je jednak v procentu získání odměny, tak v délce doby získávání provize. Shrnutí naleznete v tabulce níže:

KUPčlánek-provize

Pokud chcete tento nový, ale zajímavý systém KupČlánek vyzkoušet, můžete ho navštívit na webové adrese www.KupČlánek.cz, kde se můžete rovnou i zaregistrovat.

Pokud se vám článek líbí, sdílejte ho níže mezi svými přáteli.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 500 Kč
Zobrazit formulář pro nákup